WINE Events

Wijnarrangement - Goed gevoel aan de Moezel

Anders dan andere wijngebieden heeft de Moezel het voordeel dat dit wijngebied relatief dicht bij huis ligt.
Goed voor een weekendje wijn ontdekken in de Moezel!

Het gebied bevindt zich globaal tussen Koblenz en Trier en op de steile hellingen langs de oevers van de Moezel kronkelen de wijngaarden zich een weg. Een romantische setting.
De Rieslingdruif zwaait hier de scepter met wijnen van ongelofelijke finesse!

Je logeert tijdens het arrangement in hotel Bären in Bernkastel-Kues, in het hartje van de Moezel. Een sfeervol hotel met een goede combinatie tussen traditioneel en modern.

Na het inchecken kun je het middeleeuwse Bernkastel even verkennen en een bezoek brengen aan de Vinothek des Historische St. Nikolaus Hospital en het wijnmuseum. Hier krijg je op moderne wijze een introductie in de terroir, de ligging van de (steile) wijngaarden en de druivensoorten, en kun je wijn proeven, van Qualitätswein tot Eiswein.
’s Avonds staat er een diner op het programma dat uit typische “Moselspecialitäten” met ¼ liter Schoppenwein per persoon bestaat. Deze wijn is vaak de betere huiswijn van de wijnboeren die ze daar elke dag bij de maaltijd drinken. Aan de hand van de wijnkaart kun je zelf eventueel nog een flesje wijn naar keuze bestellen.

De volgende dag na het ontbijt zijn er twee bezoeken aan wijnboeren voor je afgesproken: als eerste bij het wijngoed S.A. Prüm in Wehlen, direct naast de rivier de Moezel, van wijnboer Raimund Prüm. Hij heeft 16,5 hectare wijngaard met zo’n 90% Rieslingdruiven die zich voor het grootste deel op steile hellingen bevinden zodat machinale bewerking van deze wijngaarden onmogelijk is en alles nog met de hand gedaan wordt. Prachtige en elegante wijnen, van droog tot mooi zoet, zijn het resultaat. Je krijgt een rondleiding, uitleg en proeverij.

Onderdeel van WineCom Register Vinoloog, SWEN, Productschap Wijn awards 2009 2010