WINE Events

Mmm… Met Corria op wijnreis naar Bordeaux!

De Bordeaux kan zich ’s werelds omvangrijkste district van mooie wijnen noemen. Kastelen, cru’s en druiven zijn de belangrijkste ingrediënten van deze beroemde historische wijnstreek.

Corria Houthuizen, professioneel vinoloog, nodigt je uit om met haar deze wijnstreek te verkennen. Ze weet alles over de wijnen van Bordeaux en introduceert je graag in dit gebied.

Je logeert in een 18e eeuws Château dat midden in het Bordeaux wijngebied ligt. Het is naast een ‘petit hôtel’ ook een wijnchâteau waar jaarlijks zo’n 350.000 flessen Bordeaux Superieur gemaakt worden. Er zijn 9 prachtige kamers, van alle gemakken voorzien.

Programma

Dag 1
Je reist met eigen vervoer naar het Château en zo tegen 18:00 uur ontmoet je Corria en de andere wijnreizigers.
Corria legt het Bordeauxgebied uit: de wijnbouw, de classificatie et cetera, onder het genot van een glas wijn van het Château.
De eigenaar kookt deze avond een lekker menu en serveert daar zijn wijnen bij.

Dag 2
Na het ontbijt krijgen jullie een rondleiding op het wijndomein. Daarna staat er een bijzonder bezoek op het programma want de crème de la crème is en blijft toch wel Château Mouton Rothschild in Pauillac, een Premier Grand Cru Classé. Het meest beschreven Château met een zeer interessant museum met allerlei fraaie kunstvoorwerpen die betrekking hebben op wijn, een prachtige wijnkelder en bovendien een weelderige wijn. Hier word je ontvangen en rondgeleid en proef je een glas echte Mouton!

De rest van de dag geniet je lekker na en kun je eventueel de stad Bordeaux bezoeken. Je krijgt een lijst met tips voor restaurants en de lekkerste winkels mee.

Dag 3
Na het ontbijt rijd je naar het meest romantische en fotogenieke wijndorp ter wereld: Saint Émilion.
Corria ontvangt jullie bij een klein wijnhuis, leuk als contrast met Château Mouton Rothschild! Vervolgens heb je de tijd om in Saint Émilion rond te kijken, te shoppen of te lunchen.

Om 16:00 uur ontmoet je Corria weer bij een Vlaamse wijnboer in de Sauternes. Hier komen die mooie dessertwijnen vandaan. Hij verovert ieders hart als hij over zijn wijn gaat praten en je begrijpt hem helemaal als je zijn wijn proeft…

’s Avonds sluiten we de wijnreis af met een mooi gastronomisch diner met bijpassende wijnen.

Dag 4
Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen en terug te keren naar Nederland. Wil je niet in één keer terugrijden dan kun je altijd nog een overnachting in de Loire inplannen, we adviseren je graag.

Nog even de ingrediënten op een rij:

De prijs van dit vierdaagse arrangement is gebaseerd op een 2-persoonskamer en bedraagt € 410,- per persoon.

Wil je reserveren?

Neem dan contact op met Cazebonne Vacances et Vin, 072 - 511 61 11 of via mail@cazebonne.nl.

De reis gaat door bij minimale deelname van 16 personen.

Onderdeel van WineCom Register Vinoloog, SWEN, Productschap Wijn awards 2009 2010