WINE Events

Mmm… Met Corria op wijnreis naar de Sancerre!

Sancerre is het bekendste wijngebied van de Loire. Het gelijknamige stadje ligt op een heuvel, op 300 m hoogte, tussen de druivenstokken. Al eeuwenlang voelt de wijndruif zich hier helemaal thuis. En dat proef je aan de wijnen!

Corria Houthuizen, professioneel vinoloog, nodigt je uit naar de Sancerre te komen om je kennis te laten maken met deze lieflijke streek met bijzondere wijnboeren die vol passie over hun wijnen vertellen. Mooie wijnen en een heerlijke keuken, dus lekker genieten en ontdekken!

Programma

Dag 1
Je reist op eigen gelegenheid naar de Sancerre en zo tegen 17:00 uur ontmoet je Corria en de andere wijnreizigers.
Onder het genot van een glas Sancerre geeft Corria een uitleg over de Loire en Sancerre in het bijzonder. Aansluitend is er een diner met regionale specialiteiten en bijpassende wijnen. Corria begeleidt het geheel en licht de combinaties toe.

Dag 2
Na het ontbijt reist iedereen naar een geitenkaasboerderij want een glaasje Sancerre kan natuurlijk niet zonder een stukje geitenkaas!
Vervolgens is er een afspraak bij wijnboer Philippe Raimbault. Hij vertelt jullie vol passie over zijn wijnen, met name Sancerre, en laat ze uiteraard proeven.

Na deze proeverij ben je vrij om iets te ondernemen. We raden je als lunchadres “La Bonne Auberge” in Chavignol aan: rood-wit geblokte kleedjes en heerlijke gerechtjes met geitenkaas en Sancerre.

Corria is aan het einde van de middag bij een wijnboer in Morogues. Deze maakt Menetou-Salon wijnen die op de Sancerre lijken maar veel minder bekend zijn.

Zo rond 19:30 uur ontmoet iedereen elkaar weer voor een gastronomisch diner met heerlijke wijnen. Een feestje, van het begin tot het eind! Corria legt de wijn-spijscombinaties uit.

Dag 3
Het moment van vertrek is aangebroken. We wensen jullie een goede reis terug met ongetwijfeld veel wijnen en geitenkaasjes in de kofferbak en in ieder geval heel veel wijnkennis van Corria rijker!

Nog even de ingrediënten op een rij:

De prijs van dit driedaagse arrangement is gebaseerd op een 2-persoonskamer en bedraagt € 399,- per persoon.

Wil je reserveren?

Neem dan contact op met Cazebonne Vacances et Vin, 072 - 511 61 11 of via mail@cazebonne.nl.

De reis gaat door bij minimale deelname van 18 personen.

Onderdeel van WineCom Register Vinoloog, SWEN, Productschap Wijn awards 2009 2010